Bursa’dan Erişilebilir Müze Projesi

Erişilebilir Müze Projesi

Bursa Engelliler Federasyonu tarafından hazırlanan ve İç İşleri Bakanlığı Dernekler Genel Müdürlüğü tarafından finanse edilen, Bursa Valiliği, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nın ortaklıkları ileyürütülen “Erişilebilir Müze Projesi Final Toplantısı”nda proje ortaklarına ve sivil toplum kuruluşlarına verilen brifing toplantısı ile sona erdi.

Özel Eğitim Gerektiren Çocuk Hakları Derneği Başkanı ve aynı zamandan Bursa Engelliler Federasyonu Başkan Yardımcısı Hüsamettin Akyıldız’ın açılış konuşmasının ardından proje hakkında detaylı bilgilendirmelere yer verildi.

Proje kapsamında önceden belirlenen 6 müzede farkındalık çalışmalarını içeren proje; müze çalışanlarına işaret lisanı eğitimi, engellilere davranış eğitimleri ve müzelerin işaret lisanı ile desteklenmiş tanıtım filmlerini içeriyordu. 6 müzenin yanı sıra bilim teknoloji merkezinin de tanıtım filminin gerçekleştiği proje 8 ay sürdü.

Proje kapsamında internet sayfası hazırlandı ve müzelerle ilgili görseller burada paylaşıldı.

İlgili müzelerin tanıtım katalogları brila alfebesi ile basılarak görme engelli arkadaşların hizmetine sunuldu.

Toplantıda işaret lisanı eğitimi alanların belgelerini toplantıya katılan protokol üyeleri verdiler.

Toplantıya Bursa Vali Yardımcısı Sayın Ergün Güngör, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Muhsin Özyurt, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Yunus Kaldıran ile Müdür Yrd. Cevdet Akaç, Dernekler İl Müdürü Sayın Osman Dikmen ve siyasi partilerin temsilcileri, federasyona bağlı dernek temsilcileri ve engelli derneklerinin temsilcileri iştirak ettiler.