Dünya Çocuk Hakları Günü Kutlu Olsun

Dünya Çocuk Hakları Günü

20 Kasım Dünya Çocuk Hakları günü dolayısıyla Özel Romatem Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi, YeniGün Özel Eğitim Merkezi ve Özel Eğitim Gerektiren Çocuk Hakları Derneği işbirliğiyle engelli çocuklar unutulmadı.

Çocuk Hakları Günü’nde Özel Romatem Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi’nde CP (Selebral Palsi) tanılı 0-16 yaş arası çocuklara ve ailelerine kahvaltı verildi. Kahvaltıya, Romatem yöneticileri, YeniGün Özel Eğitim Merkezi Rehber Öğretmeni Fatih Bağsar ve Özel Eğitim Gerektiren Çocuk Hakları Derneği Başkanı Hüsamettin Akyıldız katıldı.

Kahvaltıda konuşma yapan Romatem Hastanesi İşletme Müdürü Sinem Kardeş, Çocuk Hakları gününde Selebral Palsi tanılı çocuklara ücretsiz tedavi hizmeti verileceği müjdesini aktardı.
Daha sonra konuşma yapan Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı 200, CP’li hastaların tedavisinde gerekli olan tüm fizyoterapi ve robotik işlemlerin yapılabildiğini önemli olan ailelerin yılmadan, yıkılmadan rehabilite programlarına ara vermeden tedavilerin sürdürülmesi gerektiğini aktardı.

Özel Eğitim Gerektiren Çocuk Hakları Derneği Başkanı Hüsamettin Akyıldız, “0-16 yaş çocuklara 30-60-90 seans tedavi uygulanabiliyor fakat 16 yaş üzeri bireyler sadece 30 seans fizik tedavi alabiliyorlar. Oysaki 16 yaşında her şey tamamen bitmiş olmuyor ve hatta sonradan kalıcı hasarlar oluşabiliyor. Dolayısıyla fizik tedavi her zaman, her yaşta ihtiyaç duyulabilmekte. Düzelmeler olmuyor diye bu bireylerin tedavisinden vazgeçiliyor, 16 yaşından sonra ne olacak, onlara kim bakacak diye düşünülmüyor. Mevcut şartlar değerlendirilerek gerekli iyileştirmelerin bir an önce yapılmasında fayda görüyorum.” ifadelerini kullandı.