Geleneksel 12. Bahar Şenliğimiz

Geleneksel 12. Bahar Şenliği

Engelleri Aşan Geleneksel 12. Bahar Şenliği

Özel Eğitim Gerektiren Çocuk Hakları Derneği’nin; Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Bursa Engelliler Federasyonu işbirliği ve YeniGün Özel EğitimMerkezi’mizinkatkılarıylaözel eğitim ve rehabilitasyon desteği gören öğrencilerin gösterilerinden oluşan Geleneksel 12. Bahar Şenliği programı Merinos Atatürk Kongre Kültür Merkezi’nde sahnelendi.

YeniGün Özel Eğitim Merkezi’nde özel eğitim ve rehabilitasyon desteği gören 105 öğrenci çeşitli alanlarda yeteneklerini sergilediler. Kalabalık bir seyirci tarafından izlenen program sık sık alkışlandı ve izleyenlere duygusal anlar yaşattı.

Programın açılış konuşmasını yapan YeniGün Özel Eğitim Merkezi’nin kurucusu, Dernek Başkanımız Hüsamettin AKYILDIZ, “Sizler gibi büyük bir aileye mensup olmak sizlerin karşısında konuşmak benim için büyük bir şeref. 12 yıl önce derneğimizi kurduğumuzda yola çıkış amacımız; ailelerin, çocuklarımız bizden sonra ne olacak sorusuna cevap aramaktı. Bugün geldiğimiz noktada kısmen de olsa bu sorunun cevabı yavaş yavaş bulunmaktadır. Toplumun her kesiminin, özellikle resmi ve yerel yönetimlerin sorumluluklarının bilincinde olmalarıyla orantılı bu problemler çözülecektir. Bizler sivil toplum kuruluşları olarak sizin taleplerinizi her ortamda dile getirmekteyiz, bunun mücadelesini vermekteyiz.” diyerek destek veren kamu kurumlarına, yerel yönetimlere ve özel sektör temsilcilerine teşekkür etti.

Programa katılan Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Murat Demir, “ 12. Geleneksel Bahar Şöleni’nde aranızda bulunmaktan duyduğum memnuniyeti ifade etmek istiyorum, aramızda bulunmayı çok arzu ettiği halde yoğun programından dolayı katlamayan Büyükşehir Belediye Başkanımız Alinur Aktaş Bey’in selamlarını iletiyorum. Büyükşehir Belediyesi olarak özel eğitim gerektiren tüm bireylerin yanındayız, bize düşen görevlerde destekçi olmaya hazırız ortak paydada buluşacağımızı bildiriyor, hepinizi saygı sevgi ve muhabbetle selamlıyorum.” dedi.