TBMM’nin Yeni Engelli Vekilleri

Dernek_logo

Genel seçimlerde AK Parti, CHP, MHP ve Bağımsız adaylardan toplam 550 milletvekili parlamentoya girdi. Bunlardan 77’si kadın, 4’ü engellilerden oluşuyor. Engelli milletvekillerinin 3’ü AK Parti’den, 1 ise CHP’den mecliste yerini aldı.

İşte Türkiye’nin Meclis’e giren 4 engelli milletvekilleri ve kısa özgeçmişleri;

İSTANBUL 1. BÖLGE – AK PARTİ – GÜRSOY EROL

1956 yılında Tokat’ta dünyaya geldi. 1978 yılında Yıldız Üniversitesi Elektrik Mühendisliği bölümünden mezun oldu. Etibank’ta madencilik sektöründe başlayan iş hayatına özel sektörde çeşitli görevler alarak devam etti. En son Genel Müdürlük yaptı. Bir müddet kendi firmasında ticaretle meşgul oldu. 1985’ten beri aktif olarak siyasetin içinde çeşitli görevler aldı. Halen İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanlığı görevini yürütüyor. Evli ve iki çocuk babası.

İSTANBUL 1. BÖLGE – CHP – ŞAFAK PAVEY

Cenevre Üniversitesi’nde sanat eğitimi aldığı sırada tren kazası engelli dünyasıyla tanışmasına yol açtı. London School of Economics’de yüksek lisansını tamamladı. Agos gazetesinin ilk Türk köşe yazarı oldu.

İSTANBUL 3. BÖLGE – AK PARTİ – MEHMET DOĞAN KUBAT

1969’da Ankara’da doğdu. Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden 1990 yılında mezun oldu. İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde yüksek lisans yaptı. Avukatlık ve Danışmanlık yapmaktadır. Kuruluşundan bu yana AK Parti’de çeşitli görevlerde bulundu. Geleceğe Bir Adım Derneği Denetim Kurulu Üyeliği ve HUD ER üyeliği yaptı. Orta düzeyde İngilizce bilen Kubat, evli ve 2 çocuk babasıdır.

MARDİN – AK PARTİ – ABDURRAHİM AKDAĞ

1960 Kızıltepe Doğumlu Olan Abdurrahim Akdağ, İlk, Orta Ve Lise Öğrenimini Mardin’de Tamamladı. Halkla İlişkiler Bölümünü Bitiren Akdağ, Özel İlgi Alanı Olan Kişisel Gelişim Konusunda Uzun Zaman Çalıştı. Kişisel Gelişim, İnsan Kaynakları, Toplumsal/Siyasal Konular Ve Gezi/Anı Alanında Yazdığı Makale, Gezi Notları, Olay Raporları, Mardin İletişim Gazetesi, Mardin Life Dergisi’nde Yayımlanmaktadır. Evli Ve 6 Çocuk Babasıdır. Halen Mardin Türkiye İş Kurumu’nda Araştırmacı Görevini Sürdürmektedir.