Özel Çocuklarla Çalışan Eğitimcilere Özel Seminer

seminer-1

Özel Eğitim gerektiren Çocuk Hakları Derneğince Engelli bireylerle çalışan öğretmenlere Nilüfer Belediyesi Dernekler Yerleşkesinde seminer düzenledi.Seminere resmi ve özel kurumlarda engellilerle çalışan eğitimciler katıldı.

Anadolu Üniversitesi Engelliler Araştırma Enstitüsünden Doç.Dr.Arzu Özen ve Yard.Doç.Dr. Yasemin Ergenekon “Gelişimsel Yetersizliği Olan Çocuklarda Uygun Davranışları Arttırma ve Yeni Davranışlar Kazandırma, Uygun Olmayan Davranışları Önleme ve Olumlu Davranış Desteği, Davranış Azaltma Teknikleri” konularında alanda çalışan öğretmenlere bir sunum yaptılar.
seminer-1

Sabah ve öğleden sonra olmak üzere iki oturum şeklinde yürütülen çalışma boyunca akademisyenler öğretmenlere bu teknikleri çalıştıkları yetersizlik gruplarında nasıl uygulayacakları konusunda bilgi aktarmışlardır. Öğretmenlere çocuklarla yaptıkları uygulamalar sırasında yaşadıkları sorunlara ilişkin çeşitli pratik önerilerde bulunmuşlardır. Seminere engellilerden sorumlu Vali Yardımcısı Mustafa Güney ve Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey de uğrayarak seminerin başarılı geçmesini dilediler. Seminer sonunda bir açıklama yapan Özel eğitim Gerektiren Çocuk Hakları Derneği Başkanı Hüsamettin Akyıldız;engelli bireylerle çalışmanın sevgi,saygı ve sorumluluk gerektirdiğini bu açıdan alanda çalışanların kendilerini sürekli yenileme ihtiyacı duyduklarını belirterek,engellilerle çalışan akademisyen ve eğiticileri zaman zaman bir araya getirme konusunda dernek olarakta sorumlu hissettiklerini belirtti. 2013 yılının ocak ,şubat ve mart aylarında da seminer programlarının planlandığını ve duyurunun Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü vasıtasıyla tüm okullara yapıldığını belirten Hüsamettin Akyıldız özellikle alan değişikliği yaparak Zihin Engelliler Sınıf Öğretmenliği alanına geçen öğretmenlerimizin bu seminerlerden çok yararlanacaklarını belirtti. Ocak ayı seminer konusu:”Gelişimsel yetersizliği olan çocuklar için etkili öğretim yöntemleri” Şubat ayı seminer konusu:”Doğal ortamlarda kullanılan öğretim yöntemleri ve etkinlik temelli öğretim” Mart ayı seminer konusu:”Ailelerle etkili iletişim kurma ve işbirliği içinde çalışma:Stratejiler”