Otizmle Mücadelede PCDI Metodu

PCDI Eğitim Metotları Semineri

Bursa’da, Özel Eğitim Gerektiren Çocuk Hakları Derneği ve Tohum Otizm Vakfı iş birliğiyle “Otizmli Çocuklar İçin Eğitim Programı Geliştirme ve Etkinlik Çizelgeleri Planlama” eğitimi gerçekleşti.

Özel Eğitim Gerektiren Çocuk Hakları Derneği Başkanı Hüsamettin Akyıldız; her yıl Bursa’da özel eğitim alanında çalışan eğitimci ve ailelerle, alanın uzman akademisyenlerini buluşturduklarını ve bunun bir benzerini de Tohum Otizm Vakfı ile Bursa Ördekli Kültür Merkezine PCDI kursu ile gerçekleştirdiklerini belirtti.

PCDI Eğitim Metotları Semineri

Amerika’da bulunan ve Princeton Child Development Institute’nin kısa yazılışı olan PCDI; otizmli çocuk, ergen ve yetişkinlere 45 yıldır eğitim, iş ve yaşam programları sunan; toplum temelli ve zengin içerikli müfredatı, kanıta dayalı uygulamaları, bilimsel araştırmaları ve yaygınlaştırma kollarıyla tüm dünyada tanınan başarı bir kurumdur. Tohum Vakfı Özel Eğitim Okulu, yaklaşık 10 yıldır PCDI’ın bir yaygınlaştırma kolu olarak İstanbul’da hizmet sunmaktadır.

PCDI Eğitim Metotları Semineri

Vakfın eğitim direktörü Prof. Dr. Binyamin Birkan tarafından verilen kursa, otizm alanında çalışan eğitmen ve terapistler katılmış ve kursun sonunda katılımcılara PCDI eğitim metotlarını uygulama belgesi verilmiştir.