Otizmin Farkındalığı İçin Yürüdüler…

Otizm Farkındalık Yürüyüşü

Yeni Gün Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi öğrencileri ve öğretmenleri; 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü “Haydi Hep Beraber Mavi Işık Yakalım” yürüyüşünde Özel Eğitim Gerektiren Çocuk Hakları Derneği ile birlikteydiler.

Dünya Otizm Farkındalık Günü nedeniyle ‘Haydi Hep Beraber Mavi Işık Yakalım’ yürüyüşüne Yeni Gün Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi öğrencileri, Özel Eğitim Gerektiren Çocuk Hakları Derneği Yönetim Kurulu , çok sayıda öğrenci ve eğitmenlerin yanı sıra halk da katıldı. Çocuklarla kol kola yürüyen Özel Eğitim Gerektiren Çocuk Hakları Derneği Başkanı Hüsamettin AKYILDIZ, nisan ayı boyunca tüm dünyada otizm konusunda bilinçlendirme çalışmaları yapıldığını ve bu çalışmalarda, otizmin tek tedavisinin erken tanı ve yoğun özel eğitim olduğunu söyledi.

Özel Eğitim Gerektiren Çocuk Hakları Derneği Başkanı Hüsamettin AKYILDIZ, otizmli çocukların tam bağımsız olmaları ve en az bağımlı hale gelebilmeleri için; yaşlarına uygun öz bakım, zihinsel, sosyal ve iletişim becerilerini kazanmaları açısından özel eğitimin gerekliliğini vurguladı.

Otizm eğitimi hakkında bilgi veren AKYILDIZ, “Özel eğitim programı içerisinde konuşma ve dil terapileri ile otizmli çocukların konuşma ve konuştukları dili kullanabilme becerilerinin geliştirilmesi, düzeltilmesi ve ilişki kurabilmelerini sağlamak amaçlanır, uğraşı terapisi ile ise otizmli çocukların öz bakım becerilerini geliştirmek, denge ve koordinasyon, el – göz koordinasyonu, kaba ve ince motor becerilerini geliştirmek için uygulanır” dedi

.