Onların sevinci bir başka, öğrenciler karne aldı

Dernek-Logo-Kutu

Dernek_logo

Çeşitli sağlık sorunları nedeniyle evde eğitim almak zorunda kalan öğrenciler arkadaşlarıyla birlikte karne almanın mutluluğunu yaşadı.
İl Milli Eğitim Müdürü Halil Şahin, bu yıl 110 öğrencinin evde eğitim gördüğünü söyledi.

430 BİN ÖĞRENCİ KARNE ALDI
İlköğretim ve ortaöğretim okullarında, 2010–2011 eğitim-öğretim yılının ikinci yarısı sona erdi. Yaklaşık 16 milyon öğrenci karne aldı. Konya’da da 30 bin okul öncesi, 300 bin ilköğretim, 100 bin ortaöğretim olmak üzere 430 bin civarında öğrenci karne almanın mutluluğunu yaşadı. Öğrenciler, 8 ay süren eğitim-öğretim yılı maratonunun yorgunluğunu 3 ay sürecek yaz tatilinde atacak. İlköğretim ve lise son sınıf öğrencileri mezun olmanın yanı sıra, yaz tatilinde her yıl olduğu gibi sınava girme, sınav sonucu öğrenme, tercih yapma ve kayıt heyecanı yaşayacak. Lise son sınıf öğrencileri 2010–2011 eğitim-öğretim yılının sona erdiğinin ertesi gün ve pazar günü ile sonraki hafta sonu, Lisans Yerleştirme Sınavları’na katılacak. 2011–2012 eğitim-öğretim yılı ise 19 Eylül 2011 Pazartesi günü başlayacak.

AZMİN BAŞARISINI GÖSTERİYORLAR
İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 2010–2011 Eğitim-Öğretim yılının sona ermesi nedeniyle Ahmet Kayhan Öğretmen Evi’nde karne programı düzenledi. Bu yıl düzenlenen karne programı ise diğerlerinden farklı oldu. Farklılığı ortaya koyan ise sadece çeşitli rahatsızlıkları nedeniyle evde eğitim alan özel eğitim öğrencileri için düzenlemesiydi. Öğretmenleri, aileleri ve arkadaşlarıyla birlikte karne almanın mutluluğunu yaşayan çocuklar, uzun eğitim döneminin ardından eğlenmenin tadını çıkardı. Programa İl Milli Eğitim Müdürü Halil Şahin, Vali Aydın Nezih Doğan’ın eşi Hatice Doğan, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun ablası Ayşe Çalık, Beyazay Derneği Genel Başkanı Lokman Ayva da katıldı. Karne töreninde eğitim yılında evde eğitim hizmeti alan 110 engelli öğrenciye karneleri, düzenlenen törenle verildi.

HER ÇOCUK EĞİTİM ALMALIDIR
2010–2011 Eğitim-Öğretim yılında 430 öğrencinin karne aldığını ve 110 öğrencinin evde eğitim hizmetinden yararlandığını ifade eden İl Milli Eğitim Müdürü Halil Şahin, özel eğitim alanında yapılan çalışmalarla 21 bin 689 öğrencinin eğitim aldığını kaydetti.

“Hastanede yatan, okula gidemeyen engelli öğrencilerin eğitimine devam etmeleri için çalışmalar yürütüyoruz” diyen Şahin, “Bu çalışmaları tüm kurumlarla işbirliği içinde gerçekleştiriyoruz. Okula gidemeyen öğrencinin evine öğretmen gönderiyoruz, hastanede olan öğrencimize öğretmen gönderiyoruz. Hedefimiz tek bir çocuğun bile eğitimin dışında bırakılmamasıdır” dedi.

Programda Türkiye Beyazay Derneği Genel Başkanı Lokman Ayva, tekerlekli sandalyesi çalınan 5. sınıf öğrencisi Fatma Beydanur Kızmaz’a tekerlekli sandalye armağan etti. Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun ablası Ayşe Çalık ise ”Epidermolizis Bülloza” hastalığı olan Resul Can Dığrak’a dizüstü bilgisayar verdi. Öğrenciler hazırladıkları çeşitli gösteriler ile de büyük beğeni topladı.

İl Milli Eğitim Müdürü Halil Şahin, Vali Aydın Nezih Doğan’ın eşi Hatice Doğan, İl Sağlık Müdürü Hasan Küçükkendirci ve diğer protokol üyeleri karne alan engelli öğrencileri tebrik ederek, karnelerini verdi.