Engelsiz Yaşam Alanında Buluştuk

Bursa Engelliler Federasyonu 2016 yılı olağan genel kurul toplantısını; federasyona bağlı üye derneklerin başkanları ve Bursa’da 11 yıldır engelli çocuklara destek eğitimi hizmeti veren YeniGün Özel EğitimMerkezi öğrencileri ve velileriyle hep bir arada; Mudanya Yolu Bademli girişinde profesyonel ekibiyle et ve mangal severlere “Gerçek Lezzet, Gerçek Hizmet” sloganıyla hizmet veren Emr-Et Et ve Mangal restoranında yapacak.

Bursa Engelliler Federasyonu Başkanı Mürşit Atlıakın; Bursa’da engelli camiasını tek çatı altında toplayarak birlikten güç doğar ilkesiyle toplumun her kesimine hitap eden yaşanabilir ve erişilebilir yaşam alanlarının oluşmasında büyük çaba sarf ediyoruz. ‘Engelli olmak ve engel olmak’ toplumun genelini ve ülkeyi ilgilendiren bir mesele. Kamu ve özel alanda yöneticilerin yaşamın her alanında engelli vatandaşlara erişilebilirliği sunmaları gerekiyor” şeklinde konuşan Atlıakın yaptıkları bu sosyal farkındalık buluşmasında bizleri ağırladıkları için duyarsız kalmayan Emr*Et tesisi yetkililerine teşekkürlerini iletti.

YeniGün Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Kurucusu ve Özel Eğitim Gerektiren Çocuk Hakları Derneği Başkanı Hüsamettin Akyıldız, “Dünyada, kurum ve kuruluşların kalitesi ve değeri engellilere erişilebilirliğiyle ölçülüyor. Hangi kurumlar engellilere kucak açıyor, onlara imkânlar sunuyor ve engelleri ortadan kaldırıyorsa en değerli kurumlar onlar oluyor. Kurulduğumuz günden bu yana destek eğitimi hizmeti verdiğimiz engelli çocuklarımız için; hayatın içinden, yaşayarak öğrenecekleri, tam bağımsız yaşam sürecekleri ortam ve imkânlar sumaya çalışıyoruz fakat erişilebilir yaşam alanlarının kısıtlılığı ve bu konudaki toplumsal duyarsızlıklar engelli bireylerin karşısına bir engel olarak çıkmakta” dedi.

(Emr-Et) Et ve Mangal Tesisi Halkla İlişkiler ve Satış Direktörü Tülay Şahinkaya, “İlk kurulduğumuz günden bu yana ‘Gerçek Lezzet, Gerçek Hizmet’ sloganıyla çıktığımız bu yolda, insan hayatına ve yaşama değer vermenin öneminin farkında olan bir işletmeyiz. Sosyal sorumluluk projelerinde yer alarak, sosyal yardımlaşma dernekleri ve kurumlara yaptığımız yardımlar ve onlara sağladığımız kolaylıklarla birlikte hayatın içinde gerçek yaşamdan kopuk olmadan, tüm engelleri aşabilme arzusuyla toplumun her kesimini önemseyerek ve erişilebilir olma hedefleri ile kendimizi her geçen gün geliştiriyoruz.

2016’da hizmet vermeye başlayan Estetica Plus Güzellik Merkezi olarak ise “Güzellik Engel Tanımaz” sloganıyla ocak ayında tüm engelli kadınların hayatını, dünyasını güzelleştirmek ve kolaylaştırmak için saç kesimi, fön ve yüz bakımı ücretsizdir. Gülümsemek tüm kadınlara verilmiş olan bir hediyedir ve bizim en büyük keyfimiz misafirlerimizi yüzlerinde kocaman bir gülümsemeyle uğurlamak. Kadın mutluysa, dünya mutlu!” dedi.