“Engelli Çocuk Hakları” Semineri

Engelli Çocuk Hakları Semineri

Dünya Çocuk Hakları etkinlikleri kapsamında Bursa Barosu avukatlarından Av. Meysun GÜLER, YeniGün Özel Eğitim Merkezi eğitimcilerine “Engelli Çocuk Hakları” konusunda seminer verdi.

Özel Eğitim Gerektiren Çocuk Hakları Derneği, YeniGün Özel Eğitim Merkezi ve Bursa Barosu iş birliğiyle gerçekleşen seminere özel eğitim alanında çalışan çeşitli meslek elemanları katıldı.

Bursa Barosu Engelli Hakları Komisyon Başkanı Avukat Meysun Güler; engelli çocukların eğitim, sağlık, ulaşım ve diğer tüm haklardan yararlanabilmelerini; ileri ki yaşamlarında iş, aş ve eş sahibi olabilmelerini sağlamanın toplum olarak hepimizin görevi olduğunu söyledi. Engelli çocukları olan ailelere ve muhtaç durumdaki engelli bireylere hukuki sıkıntılarında yardımcı olmaya çalıştıklarını belirten Av.Meysun GÜLER, gerektiğinde danışmanlık hizmetleri verdiklerini ifade etti.

Seminer sonunda Av. Meysun GÜLER’e teşekkürlerini ileten YeniGün Özel Eğitim Merkezi Kurucusu ve aynı zamandan Özel Eğitim Gerektiren Çocuk Hakları Derneği Başkanı Hüsamettin AKYILDIZ; “Çocuk hakları denildiğinde bu ifade tüm çocukların haklarını kapsıyor, engelli çocukların hakları engelli olmayan çocuk haklarından ayrı düşünülemez. Her çocuk gibi engelli çocuklar da doğuştan getirdikleri, temel insan hak ve özgürlüklerine sahipler ve hiç bir alanda ayrımcılığa maruz bırakılmamalıdırlar. Maalesef günümüzde halâ engelli çocukların en temel insan haklarından yararlanamadıklarını ve dışlandıklarını görmekteyiz. Bu dışlanmışlığı eğitimden sağlığa, ulaşımdan oyun ve eğlence alanlarına kadar birçok alanda görmek mümkün.” dedi.