Bursa’da “Engelli Dernekleri” Federasyon Çatısı Altında Birleşti

Engelliler Tek Çatı Altı

Bursa’da faaliyet gösteren 12 engelli derneği bir araya gelerek, Bursa Engelliler Federasyonu’ nu oluşturdu ve tek çatı altında birleştiler.

Yerelde tek olma özeliği taşıyan Bursa Engelliler Federasyonu, her dernekten 3 üyenin temsil ettiği 12 dernekten oluşuyor. Yerelde karşılaşılan sorunları kolaylaştırmak, birlik ve beraberliği sağlayarak engelli vatandaşların haklarını korumak için bir araya gelen Bursa Engelliler Federasyonu’ nu oluşturan engelli dernekleri, ikinci genel kurul toplantısını yaptı.

Ördekli Kültür Merkezi’ nde gerçekleştirilen ve divan başkanlığını Özel Eğitim Gerektiren Çocuk Hakları Derneği Başkanı Hüsamettin Akyıldız’ ın yaptığı genel kurul samimi bir hava içinde geçti. Genel sekreterliğe Ayhan Zenbilci’ nin seçildiği ve her dernekten 3 üyenin temsil ettiği Bursa Engelliler Federasyon Başkanlığı’na yeniden seçilen Psikolog Mürşit Atlıakın; federasyonu bir yıl önce kurduklarını, geçen bir yılda alt yapı oluşumu ve ofis temini gibi çalışmalarla faaliyetlerini sürdürdüklerini belirtti.
Engelliler Federasyonu Başkanı Atlıakın, yavaş yavaş yapılandıklarını ve zaman içerisinde daha aktif olarak üye sayılarını artıracaklarını söyledi.

Atlıakın, “Oluşturduğumuz federasyonun daha iyi ve sağlıklı şekilde yürümesi için tek tek yanlışlarımızı düzeltelim. Örneğin, başkan olarak benim bir yanlışım olduğu zaman ya yanlışımı değiştirin ya da beni. Yeter ki yanlışlar düzeltilsin, federasyonumuz aktif bir şekilde ilerlesin. Engelliler Federasyonu’ nda her 6 ayda bir yüksek kurul oluşturulacak. Önümüzdeki günlerde engellilerin ihtiyaçları ve sorunlarıyla ilgili akademisyenlerin de katılacağı bir sempozyum düzenlenecek” dedi.