Dünya Engelliler Günü’ne Özel Seminer

BTSO,Çocuk Hakları Derneği Semineri

3 Aralık Dünya Engelliler Günü etkinlikleri kapsamında, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası(BTSO) ve Özel Eğitim Gerektiren Çocuk Hakları Derneği iş birliği ile özel gereksinimli çocuklara destek eğitimi verenrehabilitasyon merkezi eğitimcilerine yönelik eğitim seminerlerinin 2.si gerçekleşti.

Ankara Üniversitesi Özel Eğitim Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Hatice Bakkaloğlu’nun “Okul öncesi kaynaştırma uygulamalarında, temel yapı taşları yaklaşımının kullanımı” konulu vermiş olduğu seminere BTSO’ya üye Bursa’daki özel eğitim ve rehabilitasyon merkezi yönetici ve eğitimcileri katıldı.

Doç. Dr. Bakkaloğlu, “Temel Yapı Taşları” yaklaşımı ile bir dizi eğitimsel uygulama metodu kullanılarak; asıl amacın, yetersizlikleri ve özel gereksinimi olan çocukların kaynaştırılmasını-bütünleştirilmesini daha etkili hale getirmek, onların bireysel öğrenme hedeflerini karşılama noktasında bir problem ortaya çıktığında öğretmenlere yardımcı olabilmek ve çocukların öğretimsel, davranışsal gereksinimlerini etkili bir şekilde ele alabilmek için değerlendirme ve öğretimi nasıl düzenleyecekleri konusunda eğitimcilere yol göstermek olduğunu söyledi.

Özel Eğitim Gerektiren Çocuk Hakları Derneği Başkanı Hüsamettin Akyıldız; “Dünya’da ve ülkemizde özel gereksinimli çocukların sayısı maalesef her geçen gün artmakta ve bu durum bireylere ve devlete maddi-manevi sorumluluk getirmektedir. Yetersizlikten etkilenen çocukları erken fark edip onlara; ihtiyaçları doğrultusunda erken yaşlarda sağlık ve eğitim desteği verildiğinde, bu yetersizlikleri daha fazla büyümeden ortadan kaldırmak mümkündür. Yapılan araştırmalar, erken yaşta yapılan müdahalelerle çocukların yetersizliklerini %80 oranında azalttığını göstermiştir. Bu açıdan bakıldığında okul öncesi eğitimin, ülkemizde bilimin yeni verileri ışığında planlanması, uygulanması gerekmekte ve hükümetlere, üniversitelere, anne-babalara ve öğretmenlere büyük görev ve sorumluluklar düşmektedir” dedi.

Akyıldız, Özel Eğitim Gerektiren Çocuk Hakları Derneği olarak alanda çalışan eğitimcilerle, üniversitelerde araştırma yapan bilim insanlarını bir araya getirmenin zaruretine inanarak bu tür organizasyonlar tertiplediklerini söyledi.
BTSO 23.Komite Meclis Üyesi Ali BOCAN, her yıl olduğu gibi bu yılda özel eğitim ve rehabitasyon merkezi eğitimcileri ile en saygın üniversitelerin alanında uzman öğretim üyelerini bir araya getirerek seminerler verdiren Özel Eğitim Gerektiren Çocuk Hakları Derneği Başkanı Hüsamettin AKYILDIZ’a, özel eğitim desteğine ihtiyaç duyan bireylere verdiği desteklerden ve bu bireylerin öğretmenlerinin mesleki yeterliliklerinin arttırılması adına yaptıkları çalışmalardan dolayı tebrik etti.

BOCAN, odaya kayıtlı tüm firmalara ev sahipli yapmaktan ve BTSO Akademi eğitimleri kapsamında gerçekleşen çalışmaların sürekli olacağını ve bu süreklilikteki gücü üyelerinden aldıklarını belirterek, gerçekleşmesi planlanan birçok proje hazırlığının da devam ettiğini söyledi.